Αναβατήρας για σκι στην κορυφή Χότζας!


Μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι περιέχει το περιβόητο σχέδιο Π.Δ. για τον Όλυμπο.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 4, παράγραφος δδ, προβλέπεται η δημιουργία αναβατήρα από τις εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ μέχρι την κορυφή Χότζα (2590 μ.)!
Προφανώς ο σκοπός της κατασκευής ενός έργου τέτοιας κλίμακας, δεν είναι για να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού...
Το νέο σχέδιο του Π.Δ. θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς "πειραγμένο", καθώς σημαντικές αλλαγές προωθήθηκαν ταχύτατα και "διακριτικά".
Τέτοιες αλλαγές είναι η δυνατότητα  θήρευσης στην περιοχή προστασίας Γ΄, η κατάργηση του χαρακτηρισμού της  περιοχής προστασίας Α' ως απολύτου προστασίας και φυσικά το νέο χιονοδρομικό που τόσο απλά, με μια πρόταση, εντάχθηκε στο υπό έγκριση σχέδιο.
Οι στοχευμένες αυτές αλλαγές που εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς και η επιλεκτική αποστολή του νέου σχεδίου σε φορείς προς γνωμοδότηση, μας δημιουργεί τη βάσιμη υποψία πως γρήγορα θα γευτούμε αυτό που μαγειρεύεται σε κάποιους διαδρόμους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Καλούμε κάθε αρμόδιο και κυρίως τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελλο, να επανεξετάσει αυτές τις αλλαγές καθώς πιστεύουμε ότι δε συνάδουν με την ήπια ανάπτυξη που οραματιζόμαστε για τον Όλυμπο.



σκίτσο: Βασίλης Μαμούρης

Σχόλια